Брисел упозорава Лондон: Игре Брегзита морају да престану

ЕУ је забринута због незадовољавајућег стања у преговорима о Брегзиту и тражи пуну и правовремену примену договореног Споразума о раздруживању, порука је Савета ЕУ.
Брисел упозорава Лондон: Игре Брегзита морају да престану

Европски министри општих послова на састанку у Бриселу нагласили су јединство и јасну подршку ЕУ преговарачу Мишелу Барнијеу у његовим напорима да се дође до уређеног изласка Велике Британије из ЕУ.

Савета ЕУ изразио је забринутост због незадовољавајућег стања у преговорима о Брегзиту и затражио пуну и правовремену примену договореног Споразума о раздруживању.

„Предлози Лондона који доводе у питање Споразум о раздруживању су неприхватљиви. Позивамо Велику Британију да се врати за преговарачки сто на основама Политичке декларације која је заједно договорена и усвојена“, поручио је председавајући Саветом ЕУ, немачки државни секретар Михаел Рот.

У Бриселу наглашавају жељу да се са Великом Британијом успоставе „најбољи могући односи у будућности“, али и додају да „игре морају да престану“ и да се сви врате озбиљним разговорима.

„Желимо пуну и правовремену имплементацију договореног. Ништа више и ништа мање од тога“, каже потпредседник Европске комисије Марош Шефчовић.

Танјуг

посты:

Коментари: