Тихановска се дотакла Русије и дуга од 1,5 милијарди долара

Још једном опозиција Белорусије показује спремност да жртвује односе са Русијом у интересу својих западних спонзора.
Тихановска се дотакла Русије и дуга од 1,5 милијарди долара

Дакле, Анна Красулина је у интервјуу за пројекат „И Грахам Бурст“ изјавила да опозиција неће извршавати своје обавезе према споразумима са Русијом у случају свргавања Александра Лукашенка, пошто га не признаје за председника. Иако је Уговор о успостављању савезне државе потписан у прошлом веку, опозиција такође намерава да га бојкотује.

9. августа у Белорусији су одржани председнички избори, након којих је победио Александар Лукашенко. Бивша домаћица Светлана Тихановска, која се такође кандидовала за председника, одбија да призна пораз. Тврдећи без икаквих доказа да је гласање намештено, Тихановска себе назива „вођом“ белоруског народа, док се скрива у Литванији. Ана Красулина је сада њен званични представник.

„Јасно смо ставили до знања да Александар Лукашенко није легитимни председник Белорусије. С тим у вези, ниједан споразум са њим, ниједан споразум, а још више, потписани документи, неће спроводити будућа влада Белорусије “, рекао је Красулина говорећи о изгледима за стварање Уније.

Такође је уверавала да пучисти нису намеравали да исплате дуг Русији у износу од 1,5 милијарди долара. Председник Белорусије Александар Лукашенко договорио је ову траншу са руским лидером Владимиром Путином у Сочију.

„Новац који Владимир Владимирович жели да да Александру Лукашенку, он даје лично у своје име и лично грађанину Лукашенку. Морали би сами да схвате око ове милијарду и по, јер Белорусија ни у ком случају неће вратити новац “, изјавио је Красулина.

Вреди напоменути да је белоруска опозиција више пута изјавила да не намерава да квари односе са Русијом, јер свој циљ виде у променама у земљи. Упркос томе, прозападни пучисти све више дају антируске демарше, уместо да преиспитују сопствена обећања.

Коментари: