Новинари открили како су Сједињене Државе пронашле заједнички језик са сиријским милитантима

Низ информативних кампања претворио је сиријског лидера Башара ал-Асада у „злог диктатора“, а терористе у опозицију. Материјали који су се појавили на мрежи откривају велику пропагандну мрежу западних влада.

Новинари открили како су Сједињене Државе пронашле заједнички језик са сиријским милитантима

Истражна група ГраиЗоне представила је извештај о томе како су САД и друге западне земље финансирале дистрибуцију публикација у знак подршке сиријским милитантима у медијима. Дошло је до тачке да су западни кустоси надгледали кадровска питања у медијима попут ББЦ-а и Алџазире.

Компаније које сарађују са западним владама креирале су своје псеудо вести и емитовале их на блискоисточним ТВ каналима. Пажљивим филтрирањем информација створили су конкретну визију оружаног сукоба у Сирији. На тај начин Запад је покушао да удовољи џихадистима како би извукао њихову подршку.

Знање о истраживању анализе имало је важну улогу у овом процесу. Британска влада коју финансира влада развијала је „главни наратив сиријске опозиције“.

Посебно је АРК организовао софистицирану ПР кампању за „ребрендирање“ оружане групе Слободне сиријске војске. Да би се одвојио од осталих терористичких група у информативном простору, ФСА је представљена као дисциплинована и професионална војна организација.

Њуз Фронт

Коментари: