Вучић: Желимо нормалне односе са Црном Гором, врата Србије отворена

Председник Србије Александар Вучић рекао је да Србија жели сарадњу и нормалне односе са Црном Гором, као и да су врата те земље отворена за све људе из Црне Горе.

Вучић: Желимо нормалне односе са Црном Гором, врата Србије отворена
Александар Вучић (фото: Лола Ђорђевић)

Вучић је новинарима, након свечане промоције нових припадника полиције, изјавио да је Србија увек спремна на сарадњу са Црном Гором, гдје је јуче конституисана нова Скупштина.

„Немамо ближег, то што они сви заједно желе да покажу амбасадорима у Подгорици, како су далеко од Србије, како ће не знам шта све да ураде… Ми са тим немамо проблем. Нека кажу и раде шта хоће, ми ћемо овде да будемо увек спремни да сачекамо браћу, пријатеље из Црне Горе за сарадњу“ – рекао је Вучић.

Навео је да су сва врата Србије у потпуности отворена за све људе из Црне Горе.

Што се тиче преговора у Бриселу, Вучић је поручио да ће Београд у најбољој вери наставити преговоре са Приштином под окриљем Европске уније.

На питање да ли би Србији одговарало да САД преузме преговоре Београда и Приштине и да ли је недавно у Вашингтону било ријечи о томе, Вучић је рекао да је то веома комплексно, тешко и сложено питање на које данас, како каже, не би одговарао.

Истакао је, међутим, да се преговори и одлуком Уједињених нација воде под окриљем ЕУ.

„И одлуком УН, и нећу да говорим ко је све на то утицао својевремено, преговори се воде под окриљем ЕУ и у најбољој вери ћемо наставити преговоре под окриљем ЕУ“ – рекао је Вучић.

„Данас путујем у Турску, разговараћу са Ердоганом“

Вучић је најавио да данас путује у Турску, гдје ће разговарати са предсједником те земље Реџепом Тајипом Ердоганом.

„Не морам да кажем колико су важни разговори са турским предсједником данас“ – рекао је он.

РТРС

Коментари: