Премијер Јерменије: Из Нагорно-Карабаха се морају протерати сиријски плаћеници

Премијер Јерменије Никол Пашињан је током телефонског разговора са саветником председника САД за националну безбедност Робертом О’ Брајаном изјавио да је неопходно протерати сиријске плаћенике из зоне сукоба у Нагорно-Карабаху, саопштила је прес-служба јерменске владе.

„Током разговора, Пашињан је говорио о умешаности Турске у борбена дејства и томе да је Турска распоредила сиријске плаћенике и терористе у Азербејџану. Премијер је истакао да је неопходно протерати плаћенике и терористе из региона, без чега је прекид ватре немогућ“, наводи се на сајту владе.

Како се наводи, О’Брајан је истакао да је америчка страна веома забринута због ситуације у Јужном Кавказу и потврдио је да су САД заинтересоване за хитни прекид ватре и успостављање стабилности.

„О’Брајан је истакао да не постоји војно решење за сукоб и потврдио став који је изнео председник САД у заједничком саопштењу са председником Путином и Макроном“, наводи се у саопштењу.

Раније су председници Русије, Сједињених Америчких Држава и Француске позвали на хитно окончање борбених дејстава у Нагорно-Карабаху.

 

Спутњик