Охрабрујући извештај о здравственом стању митрополита Амфилохија

Извештај о здравственом стању митрополита Амфилохија је охрабрујући јер параметри запаљења изазваних корона вирусом су и данас задржали тренд благог пада, вест је из Клиничког центра Црне Горе, саопштава Митрополија црногорско-приморска.

Митрополит Амфилохије

Сви витални паремитри су и данас добри, па је оцена лекарског тима да опоравак митрополита Амфилохија тече по плану, напомињући да је природа болести таква да треба бити опрезан и уздржан од било каквих нагађања и предвиђања.

„Митрополит се осећа добро, духовно је јак и крепак што умногоме олакшава процес лечења. Под сталним је лекарским надзором који спроводи комплетан терапијски поступак. Надајући се добрим вестима и наредних дана наставићемо са редовним информисањем јавности о току опоравка високопреосвећеног митрополита Амфилохија, захваљујући свима на бризи, љубави и молитвама које долазе из свих крајева, а данас је стигла чак из парохија далеке Јужне и Централне Америке, где су верници из Аргентине, Бразила, Чилеа, Колумбије, Еквадора заједно са својим владиком Кирило послали поздраве и молитвене жеље за брз опоравак њиховог и нашег духовног оца и учитеља“, наводи се у саопштењу.

Спутник