Кризни штаб: Поштујте мере!

Кризни штаб Министарства здравства Кантона Сарајево упозорио је да би могло доћи до колапса здравственог система у Кантону, ако овим темпом настави да расте број заражених вирусом корона.

Кризни штаб: Поштујте мере!

Кризни штаб је позвао становнике на максималну одговорност и да носе заштитне маске у затвореном и на отвореном простору, а све политичке актере да предизборне активности обавезно креирају у складу са препорукама.

Становницима се сугерише да избегавају места већих окупљања, а из Владе Кантона Сарајево их позивају да буду максимално опрезни да би спречили и предупредили инфекцију.

С обзиром на то да епидемиолошки надзори говоре да је дошло до тзв. убрзаног ширења заразе у заједници, до убрзане локалне трансмисије вируса, Кризни штаб посебно истиче обавезу ношења заштитних маски преко носа и уста у затвореном и на отвореном простору.

Као важна здравствена мера наведено је да особе, код којих се јаве било какви респираторни симптоми или су имале контакт са особама позитивним на вирус корона, обавезно остану код кућа, контактирају породичне лекаре и следе њихова упутства у лечењу.

Циљ је што пре препознати инфекцију, изоловати заражене, ограничити контакте, прекидати ланце заразе, саопштено је из Владе Кантона Сарајево.

РТРС

Коментари: