Амерички стручњаци стигли на Косово због Газивода, ево шта се спрема /фото/

На Косову и Метохији борави група експерата из Сједињених Америчких Држава, поводом тачке Вашингтонског споразума која се односи на акумулацију језера Газиводе.

Амерички стручњаци стигли на Косово због Газивода, ево шта се спрема /фото/
Фото: Принтскрин Јутјуб

Премијер привремених приштинских институција Авдулах Хоти је рекао да стручњаци из САД истражују све потребне модалитете како би израдили студију изводљивости, преноси РТК.

Вест да су амерички стручњаци у Приштини, потврдила је и америчка амбасада на КиМ, која је навела да је у понедељак стигла делегација коју предводе представници одсека Стејт департмента за енергетику, провајдери за енергију и пословни лидери, како би разговарала о диверсификацији енергије.

„Диверсификација косовских извора енергије, укључујући прелазак на одрживе алтернативе, кључна је за осигурање косовске безбедности и просперитета. Данашње расправе фокусираће се на то како паметно управљање воденим и енергетским ресурсима широм региона и преко граница може привући нове инвестиције и резултирати дугорочним економским користима за Косово и Србију“, објавила је амбасада на свом Фејсбук налогу.

Yesterday the U.S. Department of Energy led interagency delegation met with GOK leadership, energy providers and…

Опубликовано U.S. Embassy Pristina, Kosovo Вторник, 20 октября 2020 г.

Спутњик

Коментари: