План Кијева да направи базу на Црном мору може негативно утицати на стабилност у региону

Намера Украјине да изгради две поморске базе за заштиту црноморског региона може негативно да утиче на атмосферу стабилности у том региону, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

План Кијева да направи базу на Црном мору може негативно утицати на стабилност у региону

„Наравно, узимајући у обзир све постојеће реалности, то свакако може да има прилично негативне последице на атмосферу стабилности у црноморском региону у целини. Таква опасност потенцијално постоји“, рекао је он новинарима.

Према његовим речима, потребно је да се анализирају те информације и да се схвати о стварању којих тачно база је говорио украјински лидер Владимир Зеленски.

„Потребно нам је да још анализирамо информације и да ипак схватимо о чему се тачно ради“, додао је.

Раније је Зеленски саопштио да Украјина почиње да гради две поморске базе ради заштите црноморског региона. Према његовим речима, власти модернизују војску како би могла да заштити територију Украјине, а они који су дали Крим „без борбе“, треба за то да одговарају.

„Ми унапређујемо украјинске снаге како би могле да заштите Украјину и на копну, и у води, и у ваздуху, и у сајбер простору. Да више нико ни не помисли да посегне на наш суверенитет, територијалну целовитост. Да више нико не помисли да може од Украјине узети део територије, без иједног пуцња“, рекао је Зеленски.

Спутњик

Коментари: