Руски ловци отерали америчке бомбардере од државне границе /видео/

Руски ловци су пресрели два стратешка бомбардера Б-1Б америчког ратног ваздухопловства изнад Беринговог мора, саопштило је Министарство одбране Русије.

Руски ловци отерали америчке бомбардере од државне границе /видео/
© SPUTNIK / MAXÍM BLINOV
Су-35с

„Руска средства за контролу ваздушног простора су 21. октобра 2020. године открила две ваздушне мете изнад Беринговог мора, које су се приближавале државној граници Руске Федерације“, наведено је у саопштењу.

Министарство је додало да су у ваздух подигнути ловци Миг-31 и Су-35 из састава дежурних снага ПВО Источног војног округа, како би спречили повреду руске границе.

„Посаде руских ловаца су идентификовале ваздушне мете као два стратешка бомбардера Б-1Б америчког ратног ваздухопловства и пратиле их изнад акваторије Беринговог мора“, наведено је у саопштењу.

Војни ресор наглашава да су се руски ловци успешно вратили у матични аеродром, након што су се страни војни авиони окренули од правца руске границе.

„Сви летови руских ловаца изведени су строго у складу са међународним правилима коришћења ваздушног простора. Повреда државне границе Русије није била дозвољена“, додало је Министарство.

Подсетимо, у уторак је саопштено да су авиони ратног ваздухопловства САД пресрели два руска бомбардера Ту-95, које су пратила два ловца Су-35 код обала Аљаске.

Спутњик

Коментари: