Одлични односи Српске и Русије

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик рекао је данас поводом предстојеће посете руског шефа дипломатије Сергеја Лаврова да Република Српска са Русијом има одличне односе без обзира на све притиске који, како каже, нису мали.

Одлични односи Српске и Русије

Додик је рекао да су некоректне оптужбе за наводно руско мешање у овдашње унутрашње послове, те да се управо они, који износе такве оптужбе, највише мешају у те послове.

Он је додао да је довољно прочитати штампане медије и видети да је у њима више интервјуа амбасадора у вези са ситуацијом у БиХ, него оних који воде кампању.

„То говори у каквој ситуацији је БиХ са тог становишта“ – рекао је Додик у Шипову.

Он је нагласио да је њему важно што Лавров долази у Српску.

„А то што долази у БиХ је неко формално покриће“ – рекао је Додик и навео да ће Лавров, током посете БиХ, кратко боравити у Председништву.

Он је подсетио да ће се суштина разговора и састанак руководства Српске са Лавровом одржати у Источном, односно Српском Сарајеву.

Додик је рекао да је планиран и заједнички ручак и да после тога одлазе заједно у Београд, где ће бити промовисана реконструкција и доградња храма Светог Саве на Врачару.

Руски шеф дипломатије Сергеј Лавров боравиће 28. октобра у посети БиХ током које ће се састати и са српским чланом Председништва БиХ Милорадом Додиком, саопштила је раније портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.

Срна

Коментари: