Премијер Јерменије: Алијев контролише само трећину борбених дејстава у Карабаху

Премијер Јерменије Никол Пашињан сматра да председник Азербејџана контролише само трећи део борбених дејстава у Карабаху.

Премијер Јерменије: Алијев контролише само трећину борбених дејстава у Карабаху

„То је врло важна нијанса… Можемо рећи да максимум једну трећину ратних дејстава контролише председник Азербејџана, јер су у ова дејства укључени у турски војници и терористи и плаћеници које контролишу турски војници који се налазе у самом Азербејџану“, саопштио је Пашињан на састанку са француским парламентарцима, преноси прес-служба јерменског премијера. Премијер Јерменије је том приликом оптужио и Израел за индиректно учешће у карабашком конфликту.

Председник Азербејџана Илхам Алијев је у интервјуу „Фокс њузу“ још једном негирао да Анкара војно подржава Баку у Карабаху.

„Турска пружа Азербејџану политичку подршку. Та држава је наш блиски савезник и пријатељ. Ми смо поносни и срећни што је тако велика држава наш партнер. Свака држава има право да има пријатеље и савезнике. Јерменија има своје савезнике“, рекао је Алијев, оптуживши Јереван да је први покренуо сукоб у Карабаху.

Спутник

Коментари: