Азербејџан: Осветићемо цивиле, окупаторима следује одговор! /видео/

Осветићемо становнике града Барда, окупатори ће добити адекватан одговор на бојном пољу, изјавио је председник Азербејџана Илхам Алијев након саопштења да су јерменске оружане снаге ракетирале град услед чега је 21 цивил погинуо.
Азербејџан: Осветићемо цивиле, окупаторима следује одговор! /видео/

„Желим да изразим саучешће породицама погинулих и оздрављење рањенима. Осветићемо становнике Барде и окупаторима ће бити пружен адекватан одговор на бојном пољу“, изјавио је Алијев на свом Твитер-налогу.

Оружане снаге Јерменије извеле су ракетни напад на цивилне објекте и инфраструктуру густо насељеног подручја града Барда у среду око један сат по локалном времену, преноси Спутњик Азербејџан.

Генерално тужилаштво Азербејџана саопштило је да је у том ракетном нападу погинуо 21 цивил, да је рањено преко 70 особа, као и да су инфраструктура града и возила претпрела велику штету. Истиче се да су сви убијени и рањени цивили.

Спутњик Азербејџан објавио је како изгледа град након ракетирања.

https://www.facebook.com/watch/?v=403185890679967

Истовремено, подсећа да је дан раније, 27. октобра, услед интензивне артиљеријске паљбе јерменске војке на село Гарајусифли у Бардинском рејону – погинуло пет цивила, међу којима је седмогодишња девојчица, а да је повређено још 13 особа.

Борбе на контакт линији у Карабаху почеле су 27. септембра. Баку и Јереван међусобно се оптужују за избијање сукоба. У Јерменији је објављено ратно стање и општа мобилизација. У Азербејџану је уведен полицијски час и делимична мобилизација.

Спутњик

Коментари: