Градоначелник Вуковара: Нема услова за ћирилицу

Већином гласова Градско веће Вуковара прихватило је закључак градоначелника Ивана Пенаве да се у том граду нису стекли услови за враћање ћирилице у употребу.

Градоначелник Вуковара: Нема услова за ћирилицу
фото: ртрс

Пенава је рекао да није у реду тражити од Хрвата у Вуковару да забораве страдање и да иду даље, објавила је загребачка Н1 телевизија.

„Ваљда је 1991. требало да буде пре 2000, 2020, свих година које су дошле пре. То се није догодило. Тражити од већинског народа, до свих припадника националних мањина, па и припадника српске националне мањине који су се ставили на страну одбране града Вуковара да сада све то прецртају, кажу ‘о-кеј’ идемо да признамо права која су потребна, а ми смо ћутали 30 година…“, рекао је Пенава, пренео је Танјуг.

Коментаришући закључак да није достигнут степен „разумевања, солидарности, сношљивости и дијалога“ међу грађанима Вуковара, припадницима хрватског и српског народа, Пенава је рекао:

„Мој закључак је на том трагу, да се нису стекли потребни услови. То не сматрам својим мишљењем, то су чињенице. Нико ме у томе не оспорава“.

Спутњик

Коментари: