Белоруски министар: Демонстрантима је мозак набрекао од масноће и безбрижног живота

Министар унутрашњих послова Белорусије Јуриј Карајев изјавио је да учесници демонстрација не знају зашто протестују и назвао их „ситим људима чији је мозак отечен од масти“.

Белоруски министар: Демонстрантима је мозак набрекао од масноће и безбрижног живота

„Они немају појма ко су председнички кандидати, против чега протестују, која им политичка структура одговара, који Устав. Они не знају ни његове одредбе, али су изашли против нечега да протестују. Сити људи којима је мозак набрекао од масноће и од безбрижног, мирног живота“, рекао је Карајев у емисији на телевизији „Белорусија-1“.

По мишљењу министра, његови потчињени су „углавном мирни и толерантни људи“, без обзира на то, увек су се озбиљно припремали за нереде.

„То је оно што може да уништи државу. Видели смо на примерима других земаља и схватамо да уништавање државе започиње овим, наводно, мирним протестима“, нагласио је шеф белоруског Министарства унутрашњих послова. Додао је да је одговор полиције према демонстрантима био „јасан и принципијалан“.

Карајев је истакао да је актуелни председник Александар Лукашенко тај који ће пружити „сигуран и безбрижан“ живот демонстрантима.

Подсетимо, председнички избори у Белорусији одржани су 9. августа. Централна изборна комисија саопштила је да је на изборима победио Александар Лукашенко. Белоруска опозиција не признаје те резултате и сматра да је победница Светлана Тихановска. Ни Брисел не сматра Лукашенка за легитимног председника. Од 9. августа у Белорусији трају протести против изборних резултата.

Спутник

Коментари: