Додон: Успели смо да вратимо стратешко партнерство са Русијом

Молдавија намерава да крене даље ка интеграцији са ЕАЕУ.

Додон: Успели смо да вратимо стратешко партнерство са Русијом

Према а-тв.мд, протекле 4 године мандата Игора Додона нису биле лагане, али су их такође обележили важни резултати. Једно од главних достигнућа је повратак стратешког партнерства са Русијом, сматра независни председнички кандидат.

„Прво смо успели да обезбедимо одређену равнотежу у спољној политици. Успео сам да успоставим добар дијалог, да вратим стратешко партнерство са Русијом. Поред тога, озбиљно смо интензивирали наш дијалог са Придњестровљем. Током ове 4 године имао сам 8 састанака са лидером ПМР-а Вадимом Красноселским. Успели смо да решимо неке проблеме који нису решени годинама. Још увек нисмо преблизу политичком решењу Придњестровског сукоба, јер је ово веома тежак тренутак, али сигуран сам да је дијалог био веома добар и можемо да идемо даље у овом правцу “, рекао је Игор Додон у интервјуу за„ Русију 24 “.

Поред тога, лидер Молдавије је уверио да ће република наставити да следи курс интеграције у ЕАЕУ, где још увек има статус посматрача.

„Учествујемо на свим састанцима … Следеће године намеравамо да добијемо статус члана Евроазијске банке. Ово је веома занимљив финансијски инструмент “, рекао је Додон.

Њуз Фронт

Коментари: