Корона би могла да буде биолошко оружје

Нова врста пандемије ковид 19 могла би бити резултат цурења вештачки произведеног вируса из војне лабораторије, изјавио је председник Бразила Жаир Болсонаро током разговора са својим присталицама.

Корона би могла да буде биолошко оружје

„Не могу то да тврдим, али истина је да се земље спремају за ратове, наоружавају се бомбама. Рат може бити нуклеарни или биолошки. Научници петљају са вирусима у лабораторијама, можда је из једне од њих процурео вирус“, рекао је бразилски председник, одговарајући на питање сматра ли да је пандемија измишљена како би уништила економију многих земаља, пише бразилски часопис „Кореио бразилиенсе“.

Раније је бразилски лидер више пута изразио сумњу у погледу пандемије и њене опасности за људе. Према његовом мишљењу, размере ковида 19 су преувеличане у медијима, а сам вирус представља опасност само за људе слабог здравља и старије особе. Такође је рекао и да је противник карантина.

Шеф државе је тврдио да ће успостављена ограничења имати катастрофалне последице по економију земље и повећаће незапосленост.

Од почетка пандемије вируса ковид 19 заражено је око 44,5 милиона људи у свету, више од 1,17 милиона је умрло.

Спутник

посты:

Коментари: