Кремљ: Екстремизам не сме да се крије иза религије

Екстремизам не сме да се крије иза религије, ни једна вера не подржава тероризам, изјавио је портпарол руског председника Дмитриј Песков.

Кремљ: Екстремизам не сме да се крије иза религије

„Ни једна религија не допушта идеју екстремизма. Штавише, све религије апсолутно одбацују екстремизам. Сви покушаји да се ектремизам камуфлира религијом морају бити пресечени“, рекао је он.

Тим речима је Песков прокоментарисао изјаву московског муфтије Марата Алимова који је рекао да што је више џамија у земљи, то је мање радикала.

Подсетимо, Нападач који је 29. октобра у Ници усмртио три особе идентификован је као двадесетједногодишњи Тунишанин који је недавно преко Лампедузе стигао у Фрнацуску.

Терориста је уз повике „Алаху акбар“ једној жени одсекао главу, а неколико људи повредио код катедрале Нотр Дам у Ници. Полиција га је ранила, а затим одвела у болницу.

Недуго након тога, у Авињону други мушкарац је са повицима „Алаху акбар“ покушао да нападне полицајце. Истовремено, у Џеди нападач је ножем избо стражара у француском конзулату. Он је повређен али није у опасности.

Француски председник Емануел Макрон изјавио је да је Француска поново мета тероризма и најавио оштрије безбедносне мере и укључивање војних снага.

 

Спутњик

Коментари: