Британски суд одложио решавање спора Русије и Украјине

Врховни суд Велике Британије одложио је пресуду у случају поврата 3 милијарде долара на украјинске државне обвезнице спољних зајмова које је држала Русија. Ово је известило Министарство финансија Украјине.

Суд је одлучио да прво размотри спор око дуга између Пакистан Интернатионал Аирлинес Корп. и Бритиш Тимес Травел Лтд., која користи доктрину принуде по закону.

У исто време, аргумент око принуде једна је од линија одбране Украјине у спору са Русијом.

Врховни суд верује да његова одлука у случају Тимес Травел, која ће разјаснити аспекте правне доктрине принуде, може имати утицаја на одлуку о жалби у случају украјинских еврообвезница, објаснило је Министарство финансија.
С тим у вези, суд је представницима Украјине и Русије дозволио да учествују у разматрању случаја Тимес Травел. Рочишта су одржана 2-3. Новембра. Повереници две земље су суду пружили своја сажета писмена и усмена објашњења.

По завршетку рочишта, судије су известиле да је одлука у случају Тимес Травел одложена за каснији датум. Мало је вероватно да ће судије донети одлуку пре краја ове године, предложило је Министарство финансија Украјине.