Ухапшен осумњичени за претњу смрћу Вучићу на Фејсбуку

На друштвеној мрежи „Фејсбук“ објављена је претња смрћу председнику Србије Александру Вучићу. БИА је саопштила да су мушкараца који је на мрежама претио убиством снајпером председнику Вучићу синоћ у Параћину ухапсили припадници те безбедносне агенције.

Ухапшен осумњичени за претњу смрћу Вучићу на Фејсбуку

„Припадници Безбедносно-информативне агенције у сарадњи са Тужилаштвом за високотехнолошки криминал и Министарством унутрашњих послова, ухапсили су вечерас М.П. (1990) из Параћина, због основане сумње да је извршио кривично дело Угрожавање сигурности из члана138. став 3. Кривичног законика Републике Србије“, наводи се у саопштењу БИА.

Осумњичени се терети да је путем друштвене мреже Фејсбук, између осталог, више пута директно најављивао и позивао на убиство председника Републике Србије, Александра Вучића.

Брзом реакцијом припадника Безбедносно-информативне Агенције и припадника МУП-а, лице је приведено и њему ће уз консултацију са дежурним тужиоцем бити одређено задржавање од 48 сати, наведено је у саопштењу.

Новости су претходно навеле да је особа која је осумњичена да је преко друштвених мрежа претила председнику Србије Александру Вучићу убиством ухапшена у Пироту.

Корисник те мреже који се потписује као Милош Бпм Петровић у објави је навео да Вучића посматра стално кроз нишан снајпера.

Изнад фотографије коју је поставио, а на којој су Вучић, председник Црне Горе Мило Ђукановић и члан Председништва БиХ Милорад Додик он је написао: „Ову двојицу склонише, а тебе ће Александре Вучићу снајпер да реши. Знаш и сам, она црвена тачка што те прати у спаваћу собу кад угасиш светло“.

Вучићу, поручује даље, у претећој објави, „само те посматрам, а не знаш где сам. Ти мене не видиш, али ја тебе видим кроз оптички ништан стално“.

Претње председнику Вучићу осудили су председник Скупштине Србије Ивица Дачић, директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић и министарка рудартва и енергетике Зорана Михајловић.

Новости

Коментари: