СКАНДАЛ: Ово је Плав, ође не можеш да си Србин“

Наталија и Предраг Турковић, запослени су у Хитној помоћи у Плаву дуги низ година. Међутим, према речима њиховог сина, Миодрага, породица Турковић је на радном месту свакодневно изложена малтретирању на верској, националној и политичкој основи, од стране Елвиса Тошића, главног медицинског техничара ХП у том граду.

СКАНДАЛ: Ово је Плав, ође не можеш да си Србин“

Наиме, Миодраг Турковић, објавио је јутрос статус на Фејсбук мрежи, где је обелоданио са којим се то проблемима сусрећу његови родитељи, те казао да је његов отац, Предраг, иначе возач Хитне помоћи, доживЕо јутрос непријатну ситуацију од стране Тошића, који је овог пута, имао „појачање“ од свог рођеног брата Елвира, инспекторa подгоричке полиције.

Миодраг за наш портал каже да је до сукоба дошло јутрос око 7 и 30, када је Елвис упитао његовог оца зашто не носи панталоне од униформе, где му је он казао да су читаве исцепане и да сутра иде на одмор, па ће се, како је казао, снаћи за неке друге.

Турковић каже да су, након што је Елвисов брат Елвир упао у просторије Хитне и извадио полицијску значку, прво вербално, а онда и физички напали његовог оца Миодрага, говорећи: „Шта ти мислиш“, „Ми смо држава“, „Не може нам нико ништа“…

Наш саговорник каже да су његови родитељи, који су запослени неких 30 година у овој здравственој установи, од стране Елвиса Тошића, главног мед. техничара, у континуитету малтретирани на верској, националној и политичкој основи.

Према његовим речима, Предраг је по Тошићевој директиви добијао отказ зато што је једном приликом зауставио службено возило – комби, да, како каже, поздрави и испоштује литију.

– Говорио је мом оцу „ово је Плав, ође не можеш да си Србин.“. Такође је свим радницима пријетио и утицао да гласају за ДПС, што су моји категорички одбијали“, прича Миодраг.

„Елвир је познати Милов батинаш, који је на свим протестима учествовао у пребијању грађана“, рекао је Миодраг за ИН4С.

Надамо се да ће се надлежни позабавити случајем породице Турковић из Плава, који нажалост, нису једини који трпе тортуру одлазећег црногорског режима и његових присталица.

ИН4С

Коментари: