Украјина тврди да је способна да обнови Авганистан

На пленарној седници конференције Авганистан 2020, министар спољних послова Украјине Дмитриј Кулеба одржао је говор, у коме је  учесницима говорио о могућностима земље у обнови Авганистана.

Украјина тврди да је способна да обнови Авганистан

Према украјинском министру, „дошло је време да се не тражи нека формулација о подршци суверенитету Авганистана, већ да се делује“.

„Украјина може много да понуди. Спремни смо да учествујемо у регионалним и међурегионалним економским, инфраструктурним и енергетским пројектима уз учешће Авганистана.
Украјинске компаније спремне су за снабдевање индустријским и грађевинским производима, локомотивама, тракторима и железничком опремом.
Наши специјалисти су спремни да организују обуку за авганистанске инжењере који су укључени у изградњу железничке инфраструктуре и система упозорења “, рекао је Кулеба.

Министар је такође подсетио да Украјина узима „важно учешће у мисији НАТО-а“ у Авганистану „Одлучна подршка“ и уверио се да ће наставити да доприноси безбедности, миру и просперитету Авганистана и ширег региона.

Њуз Фронт

Коментари: