Естонија је објавила списак „руских агената“

Недељник Ести Експрес објавио је чланак у коме се наводи „потенцијални агенти утицаја у Русији“.

Естонија је објавила списак „руских агената“

У чланку се тврди да је документе који су послужили као основа за чланак прибавио естонски центар за истраживачко новинарство Досиер. Аутори чланка тврде да је овај списак наводно састављен за Владимира Чернова, који је на челу Кабинета председника Руске Федерације за међурегионалне и културне односе са иностранством.

Наводи се да у „листу Чернов“ улазе политичари и новинари који говоре руски језик. Тамо је био и актуелни градоначелник Талина, Михаил Килварт.

„Није познато које су радње предузете на основу овог списка и да ли су уопште предузете. Можда су људи с пописа виђени као потенцијални агенти утицаја путем којих се може прикупљати информације, утицати на политику и ширити пропаганду “, тврди аутор чланка

Градоначелник Талина приметио је да увек полази од „интереса наше државе, нашег друштва и града Талина. Не претпостављам да би неко могао да утиче на мене. Ово нисам видео “.

„Понекад друштвене и културне активности доносе невероватна изненађења. Конкретно, од оних који би требало да нас бране у служби, али уместо тога траже непријатеље тамо где нису “, нагласио је Родион Денисов, главни уредник портала Трибуна.ее, који је такође био на„ списку агената “.

Њуз Фронт

посты:

Коментари: