Албанка убила девојчицу из чиста мира: Откривени језиви детаљи злочина

Девојчица је прошла поред Елтионе Скане (31), Албанке коју ова породица није познавала. Скана је из чиста мира устала са клупе, зграбила Емили и пререзала јој грло ножем.

Албанка убила девојчицу из чиста мира: Откривени језиви детаљи злочина

Случај убиства седмогодишње девојчице коју је непозната Албанка избола у парку потресао је Велику Британију у марту. Суђење је у току, а на саслушањима су откривени нови детаљи стравичног злочина, као и последњи тренуци несрећне девојчице.

Мала Емили је 22. марта са мамом Саром Барнес и оцем Марком Џоунсом посетила парк у Манчестеру.

Девојчица је кружила на свом тротинету када је угледала маму у даљини. Рекла је оцу: „Тата, тата. Желим да идем код маме“ и одвезла се ка њој.

Емили је путем дозивала маму, која је није чула због удаљености између њих и чињенице да је носила слушалице.

Девојчица је прошла поред Елтионе Скане (31), Албанке која последње четири године живи у Британији и коју ова породица није познавала. Скана је из чиста мира устала са клупе, зграбила Емили и пререзала јој грло ножем.

„Није било никакве интеракције између Емили и оптужене. Рана је била претешка и Емили је убрзо умрла“, рекли су на суду.

Убрзо је откривено са Скана има проблема са менталним здрављем и да је на клупи седела са занатским ножем који је купила тог дана. Сведоци кажу да су је видели у парку са „узнемиреним“ и „празним“ изразом лица.

Тужилац Мајкл Брејди рекао је суду да је Емилина мајка, која више није била у вези са њеним оцем, отишла на трчање у парк и да се договорила да се тамо нађе са њим и њиховом ћерком.

Скана је побегла, још увек наоружана ножем, али га је у неком тренутку ставила у свој ранац где је касније пронађен.

Сведоци кажу да је у моменту напада гурала Емили на земљу и вриштала: „Покушала је да ме убије“. То је понављала и док је бежала са места злочина. Један од сведока није схватао шта се дешава и није знао да је Емили смртно рањена, али је био довољно забринут да потрчи за Сканом и заустави је до доласка полиције.

Емилин отац је видео жену која стоји изнад његове ћерке, али је претпоставио да је она пала са тронинета и да јој је пружена помоћ. Онда је чуо како неко виче: „Избодена је“. Дотрчао је до ње и видео да крвари из врата, а тада је пристигла и њена избезумљена мајка.

Девојчица је хеликоптером превезена у болницу где је проглашена смрт, преносе британски медији.

Скана суђењу присуствује путем видео линка, а налази се у душевној болници.

„Емили је имала седам година, била је наше једино дете и светлост нашег живота. Била је пуна радости, љубави и смеха. Имала је широк осмех и била је прелепа изнутра и споља. Срце јој је било као осмех велико“, рекли су њени родитељи након трагедије.

 

 

Мондо
Аутор: Tamara Jovanović

Коментари: