Америчке и британске обавештајне агенције објављују сајбер рат независним медијима

Само прошле недеље, структуре националне безбедности Сједињених Држава и Британије потихо су јасно ставиле до знања да се сајбер алати и мрежне тактике претходно развијени за употребу у „рату против тероризма“ након 11. септембра сада пренамењују за употребу против извора информација који шире „неодлучност у у вези са вакцинацијом “, и информације повезане са Цовид-19, што је у супротности са њиховом званичном верзијом.

Америчке и британске обавештајне агенције објављују сајбер рат независним медијима

Нови сајбер напад покренула је у понедељак британска обавештајна агенција за односе са јавношћу, Уред за односе с јавношћу (ГЦХК), која покушава да нападне веб локације које објављују садржај који се сматра „пропагандом“, што изазива забринутост због развоја вакцине Цовид-19, коју спонзорише држава. а укључене су и транснационалне фармацеутске корпорације.

Слични напори се воде и у Сједињеним Државама: Америчка војска недавно је финансирала фирму коју подржава ЦИА, препуну бивших званичника за борбу против тероризма иза окупације Ирака и успона такозване Исламске државе, како би развила алгоритам уметничке интелигенције усмерен посебно на нове веб странице које промовишу „осумњиченог“. дезинформације повезане са кризом Цовид-19 и америчким напорима за вакцинацију Цовид-19, познатим као Операција Варп Спид.

Обе земље се припремају да утишају независне новинаре који изражавају легитимну забринутост због корупције у фармацеутској индустрији или крајње тајне у вези са напорима за вакцинацију Цовид-19, које финансира влада, сада када кандидат за Фајзерову вакцину треба да добије одобрење ФДА. и амерички лекови (ФДА). до краја месеца.

Фајзерову причу, када је Фајзер кажњен милијардама долара због илегалног маркетинга и подмићивања државних службеника како би помогао прикривању илегалног суђења за дрогу у којем је убијено једанаесторо деце (између осталих злочина), већина медија није споменула, а уместо тога приметио је очигледну скоро одобрење компанијске вакцине Цовид-19, без испитивања историје компаније или да је мРНК технологија која се користи у вакцини прошла стандардне протоколе безбедносних испитивања и никада није одобрена за хуману употребу.

Такође се не помиње да је Патрициа Кавазони, шефица ФДА-овог Центра за процену и истраживање лекова, бивша Фајзерова потпредседница за безбедност производа, која је крила везу једног од својих производа са урођеним оштећењима.

Заправо, државна моћ се користи као никада раније за сузбијање мрежних говора и де-платформа веб локација за вести како би се заштитили интереси моћних корпорација попут Фајзерова и других фармацеутских гиганта преплављених скандалима, као и национални интереси Сједињених Држава и Британије. државе безбедности које су и саме најнепосредније укључене у вакцинацију против Цовид-19.

Руски Демиург

Коментари: