Добро је знати шта је ДАЧИЋ УРАДИО, ЗАТО ШТО ЈЕ У ПРАВУ! Доста је било!

Председник Скупштине Србије Ивица Дачић изјавио је данас да је истицање заставице Албаније у српском парламенту “намерна провокација“ посланика Шаипа Kамберија са циљем да буде примећен у јавности.

Добро је знати шта је ДАЧИЋ УРАДИО, ЗАТО ШТО ЈЕ У ПРАВУ! Доста је било!
Ивица Дачић (фото: Лола Ђорђевић)

Дачић акт Kамберија види и као “увертиру“ за Дан албанске заставе, који се обележава 28. новембра, а та застава ће се, како каже, истицати од Северне Македоније до Црне Горе.

“Мени је драго што је Kамбери ставио и заставу Србије, јер то ретко чини. Али, ово је на неки начин ‘увертира’ за Дан албанске заставе коју ће сви да истичу, од Северне Македоније до Црне Горе“, рекао је Дачић за ТВ Прва.

Он је навео да је у садашњем сазиву Скупштине мало опозиционих посланика и да је Kамбери на неки начин вођа опозиције у парламенту што, како каже, користи тако да сваки његов акт буде “релативно провокативан“ да би био забележен у јавности.

Дачић је казао да се до сада трудио да буде толерантан и ефикасан у вођењу скупштинских седница и да до јуче није изрекао ниједну опомену, али сматра да је посланик из Бујановца овог пута “претерао“.

“Немам толеранцију када се крши пословник и основни ред у парламенту у којем није дозвољено да се износе партијске заставе и заставе страних држава “, подвукао је Дачић.

Kако је рекао, сасвим је друго питање законска регулатива која прописује које заставе могу да користе националне мањине.

“Ако неко има проблем са тим, нека тражи измене тих закона, а не да овако провоцира“, рекао је Дачић.

Посланик Шаип Kамбери затражио је у четвртак измене Закона о правима и слободама националних мањина и у „прилог томе“ поставио заставицу Албаније на посланичку клупу испред себе, али је на инсистирање председника парламента морао је да је уклони.

 

 

Еспресо.рс

Коментари: