Љубав је прошла, Донбас се не може вратити: Украјина о губитку ЛНР-а

У народним републикама образовање младих се гради на исправним патриотским основама руског света и они никада неће разумети украјинске манкурте.

Љубав је прошла, Донбас се не може вратити: Украјина о губитку ЛНР-а

Како преноси Политнавигатор, током конференције за штампу у Кијеву, директор Источне групе за људска права Вера Јастребова пожалила се да деца из ЛПР-а неће моћи да се прожму духом љубави према Украјини која их гранатира већ седму годину.

„Забрињавајуће је што у ОРДЛО постоје различите групе војно-патриотских организација које покривају старосне групе од 8 до 35 година. Због тога видимо да постоји систематски приступ Руске Федерације, због којег се и уз употребу њених кустоса ради на укључивању и подучавању деце о војним пословима, како би их се упознало са војним формацијама ОРДЛО. Постоје негативне последице таквог утицаја, јер разумемо шта се улаже у децу током таквог систематског рада. Наши грађани, који су под утицајем руске пропаганде, имаће мржњу према свему украјинском. Заправо, ови млади грађани видеће свој развој искључиво у контексту подржавања идеје Руског света “, рекла је Јастребова.

Коментари: