Јерменија жели да разјасни питање границе

Армен Татојан, бранилац људских права, позвао је владу да разјасни које су одлуке на границама републике предвиђене након завршетка ескалације сукоба у Нагорно-Карабаху, истичући да је реч о „безбедности сваке особе“.

Јерменија жели да разјасни питање границе

Како је наведено у јерменском Министарству спољних послова, то је због потребе за демаркацијом дела границе са Азербејџаном након што је одређени број територија које су раније биле део непризнате Нагорно-Карабашке републике која се граничи са Јерменијом пребачен под контролу Бакуа.

„Власти су дужне да разјасне који су конкретни процеси или одлуке који се тичу граница наше земље предвиђени након овог рата. И то морају учинити, не зато што су принуђени да неутралишу последице неочекиваних процеса који се односе на безбедност земље или да ублаже незадовољство јавности. Напокон морамо схватити да говоримо о заштити наше државе, физичкој сигурности наших људи и сваке особе “, рекао је Татојан.

Омбудсман је нагласио да у овој ситуацији „директне обавезе“ државе према свакој особи нису да становнике, посебно погранична села, држе у неизвесности, стрепњи и сталној напетости.

Њуз Фронт

Коментари: