Посланик је Украјину назвао једном од најзависнијих држава света

Украјина је данас једна од најзависнијих земаља света и постепено се претвара у амерички протекторат, каже Елена Панина, чланица Комитета Државне думе за међународне послове.
Раније је америчка амбасада у Кијеву, као одговор на протестну акцију странке Опозициона платформа – За живот под зидовима своје зграде, рекла да није ангажована у „спољној контроли“ Украјине.

Посланик је Украјину назвао једном од најзависнијих држава света

„Сви се добро сећају да је управо америчка интервенција довела до чињенице да се Украјина од политички стабилне и економски развијене земље претворила у„ црну рупу у Европи “. Резултат америчке интервенције била су два Мајдана, пуч 2014. и грађански рат, током којег су становници Донбас је постао жртва ратних злочина “, рекао је Панина за РИА Новости.

Приметила је да је данашња Украјина једна од најзависнијих држава света, а обим њеног стварног суверенитета „тежи ка минимуму“.

„Чињеница да америчке дипломате у Кијеву дозвољавају себи негативне оцене активности опозиционих лидера и судија уставног суда говори сама за себе … Као и многе друге државе – жртве„ обојених револуција “, и Украјина губи суверенитет, претварајући се у амерички протекторат. , – каже Панина.

РИА НОВОСТИ

Превод:Њуз Фронт Србија

Коментари: