Економски рат траје против ЕАЕУ – Лукашенка

Председник Белорусије Александар Лукашенко најавио је „економски рат“ против Евроазијске економске уније (ЕАЕУ) на састанку са председником одбора Евроазијске економске комисије Михаилом Месниковичем.

Економски рат траје против ЕАЕУ - Лукашенка

Лукашенко је подсетио да ће састанак Врховног евроазијског економског савета бити одржан 11. децембра.
„Било би време да се сретнемо лицем у лице (не на телевизији, већ да разговарамо отворено), јер има пуно проблема: од војних, војно-политичких до економских. Штавише, врло је тешка година. Вероватно се ни тога не сећате “, приметио је белоруски лидер.

Према његовим речима, „у ствари је у току отворени економски рат“, стога је неопходно о свим проблемима разговарати лично. Лукашенко је приметио да ће „традиционално, у новогодишњој ноћи, шефови држава ризиковати да се састану“.

„Обично смо се састајали у Москви у новогодишњој ноћи. Или у Санкт Петербургу. Спремни смо да примимо шефове држава у Минску, ако постоји таква жеља. Није важно где, али време је да озбиљно разговарамо о проблемима са којима се суочавамо “, нагласио је Лукашенко.

Самит ЕАЕУ, заказан за 11. децембар, биће одржан путем интернета због епидемије. Дневни ред ће садржати 28 питања. Лидери земаља ЕАЕУ морају одобрити главне правце за развој евроазијске интеграције до 2025. године.

Њуз Фронт

Коментари: