МИЛОВА ОСВЕТА: Протеривање амбасадора Божовића последњи трзај Ђукановићеве антисрпске политике!

Циљ одлуке Подгорице да српског амбасадора прогласи за персону нон грата јесте подизање тензија. Уз то, овим показују да ни на крају не умеју да буду достојни, оцењују саговорници Курира.

МИЛОВА ОСВЕТА: Протеривање амбасадора Божовића последњи трзај Ђукановићеве антисрпске политике!
Мило Ђукановић

Председник Црне Горе Мило Ðукановић и његова Демократска партија социјалиста (ДПС) решили су да у последњим данима своје владавине још једном ударе на Србију. Протеривањем српског амбасадора Владимира Божовића из те земље, одлазећи режим Ðукановића покушава да у буквално последњим данима на власти покида српско-црногорске везе и тако сервира освету сопственом народу због пораза на изборима, оцењују саговорници Курира.

Продубљивање подела

Иначе, према нашим сазнањима, вест да је проглашен персоном нон грата у својој родној Црној Гори амбасадора Божовића је затекла у Београду, у који је допутовао дан раније због приватних обавеза.

Мандатар за састав нове црногорске владе Здравко Кривокапић жали због овог потеза Подгорице, иза којег види осветничку намеру Ðукановића. – Одлазећи режим ни у својим последњим данима не преза од поларизације друштва и продубљивања подела. Нова влада ће радити на оздрављењу односа Црне Горе са Србијом, промовисаћемо истински добросуседску политику с Београдом, као и са свима у региону, по принципу суверености, независности и немешања у унутрашње ствари других држава. Узајамно поштовање биће наша мера – поручио је он.

Један од лидера Демократског фронта (ДФ) Андрија Мандић сматра да протеривање Божовића због изјаве о Подгоричкој скупштини 1918. године показује „дилетантски ревизионизам острашћених србомрзаца“. Председник Праве Црне Горе Марко Милачић одлуку одлазеће власти оцењује као „завршни чин игре недораслих и неодговорних којим показују да ни на крају не умеју да буду достојни краја“, док Милан Кнежевић из ДФ у овоме види „последњи трзај антисрпске политике одлазећег режима“.

Остављају пустош

Председник Напредног клуба Чедомир Антић каже за Курир да је ово припрема Ðукановићевог режима за опозицију. – Они мисле да су успели и да ће Срби и даље бити лоши момци у Црној Гори. Верујем да ће нова црногорска влада затећи државу под хипотеком, у којој ексери вире из дасака, а арматура из бетона. Излаз из тога су антимафијашки закони, по угледу на америчке, и да крене процес редом: од оптужница, суђења, пресуда и хапшења, па све до вишегодишњих робија бар за десеторо из врха режима – изјавио је он.

Владика будимљанско-никшићки Јоаникије оценио је да је циљ одлазеће власти да подигне тензије и продуби поделе у свим слојевима црногорског друштва.

Курир

Коментари: