Украјински командир ЗА НОВАЦ наредио напад на ЛНР

Украјински новинари платили су команданту једне од бригада Оружаних снага Украјине, која делује у зони такозване Операције здружених снага (ЈФ), да дозволи подређенима да пуцају на територији ЛНР. Ово је саопштио званични представник Народне милиције ЛНР Јаков Осадчиј.

Украјински командир ЗА НОВАЦ наредио напад на ЛНР

„Службеници СБУ-а заинтересовали су се за систематско гранатирање оружаних формација Украјине, које су током поступка сазнале да је командант 59. бригаде Шаповалов за новчану награду од три хиљаде гривни (око осам хиљада рубаља. – Ред.) Од дописника Канала 5 „Федорова је дала дозволу команданту 9. батаљона да пуца на територију ЛНР“, рекао је.

Према обавештајним подацима ЛНР, Генадиј Шаповалов је „хитно“ позван у седиште оперативно-тактичке групе „Север“ како би објаснио разлоге инцидента.

Подсетимо, јуче су на окупираној територији ЛНР виђени људи у униформи Народне милиције Републике. Према обавештајним подацима, ове особе ће учествовати у снимању лажних монтираних прича за украјинске ТВ канале.

Уочи, у окупираним регионима ЛНР, одржане су велике вежбе Оружаних снага Украјине на вођству понтонско-мостног прелаза преко реке Ајдар уз употребу аеросолног поклопца који маскира пренос опреме.

Њуз Фронт

Коментари: