СВЕ ЈЕ СНИМЉЕНО! „Ухваћени су како доносе огроман број гласачких листића“ (ФОТО/ВИДЕО)

Ухвацћени су како доносе огроман број гласачких листића и убацују их у „гласачке машине“ у Џорџији, објавио је на Твитеру амерички председник Доналд Трамп током саслушања у Сенату те државе поводом тврдњи његовог тима да је било изборних неправилности на председничким изборима.

СВЕ ЈЕ СНИМЉЕНО! "Ухваћени су како доносе огроман број гласачких листића" (ФОТО/ВИДЕО)

Трамп је додао и поруку гувернеру Џорџије Брајану Kемпу. „Сјајан посао!“, поручио је Трамп, без даљих објашњења.

Из Трамповог тима је на саслушању у Сенату наведено да је нерегуларно више од 140.000 гласова који потичу из девет нелегалних извора:

„Нелегално је гласало 2.056 преступника, 66.248 млађих од 17 година, 2.423 људи који уопште нису регистровани док је 1.043 илегално је користило поштанско сандуче. 4.926 гласало је после регистрованог датума за гласање у Џорџији, 10.315 умрло је пре него што су гласали, 395 је гласало у две државе, што гласове чини неважец́им, 15.700 исељених из Џорџије је гласало у тој држави, а 40.279 је променило округ и није се поново регистровало за гласање, а гласали су“.

Трамп је раније објавио снимак на коме се наводно види како је кофер пун гласачких листиц́а извађен испод стола када су републикански посматрачи удаљени са бирачког места.

Гласови у Џорџији поново су ручно пребројавани због мале разлике између два кандидата, али Трамп тврди да нису контролисани гласачки листиц́и послати поштом.

​И после пребројавања гласова, утврђено је да је Џо Бајден победио са малом разликом у тој држави, али Трамп тврди како су његовом противкандидату приписани незаконити гласови.

АУТОР: Ало.рс/Спутњик/Н.А

Коментари: