САД немају доказе за своје небулозне тврдње

Командант америчке Централне команде генерал Кеннет Макензи рекао је да Пентагон још увек нема информације о томе да Москва плаћа талибане (талибани су забрањени у Русији) због убијања америчких војника.

„Не можемо то доказати. Ми то не видимо … Упорно испитујем своје обавештајце о овоме. Једноставно то не видимо, али не зато што не проучавамо ово питање, већ га пажљиво проучавамо “, преносе РИА Новости речи Макензија током његовог говора на форуму Дефенсе Оне.

Подсетићемо, раније у Кремљу лаж је назвао чланком Њујорк Тајмса о „дослуху“ Москве са талибанским покретом забрањеним у Русији. ЦИА и Национални центар за борбу против тероризма под канцеларијом америчког директора Националне обавештајне службе сматрали су да су релевантни подаци „умерено поуздани“. Америчка централна команда није веровала у „заверу“. Бела кућа је тај чланак назвала неоснованим.

У јулу је шеф Пентагона Марк Еспер рекао да није добио обавештајне извештаје о наводним „наградама из Москве“ авганистанским милитантима из талибанског покрета забрањеног у Русији због убијања Американаца.

Взгљад/Њуз Фронт