РПЦ се залаже за кривичне санкције због наговарања малолетника на преусмеравање пола

У ствари, нема стварне промене пола, сматра митрополит Иларион.

Митрополит Иларион

Према ТАСС-у, председавајући Синодалног одељења за спољне црквене односе (ДЕЦР) Московске патријаршије, митрополит Волоколамски Иларион (Алфејев) рекао је да Руска православна црква верује да је пропаганда промене пола међу децом, као и дозвола за такве операције богохуљење, такве акције треба криминализовати …

„Бајденову изјаву да свако осмогодишње дете има право да промени пол сматрам богохулном. И мислим да људе који промовишу такве идеје треба стрпати у затвор, јер са моје тачке гледишта представља злочин осакаћивање осмогодишњег детета или чак 16-годишње девојчице. Требали би, бар, имати право да одрасту како би донели такву одлуку, – рекао је митрополит, – То само ствара привид да човек почиње да припада супротном полу … А за одраслу особу таква операција није ништа друго до унаказивање и сакаћење човече. И да бих децу изложио таквим операцијама, сматрам да је то злочин, који би требало да прати кривична казна, као и пропаганда таквих операција “.

Уместо тога, према бројним извештајима руских и страних медија, на једном од догађаја у градској кући, мајка осмогодишње девојчице обратила се изабраном америчком председнику Џо Бајден-у и рекла о дететовој жељи да промени пол. Приметила је став администрације бившег председника Доналда Трампа о ограничавању права трансродних особа. Бајден је уверавао мајку да њено дете има право да буде ко год жели.

Њуз Фронт