Украјинци су позвали власти да купе руску вакцину против Ковид-19

Људи не разумеју зашто чекати америчку вакцину ако је у близини руска.

Према каналу 112 Украјина, у емисији програма „Чуемо дермал“ обични грађани Украјине поделили су своје ставове о акцијама власти за добијање спасоносне вакцине против коронавируса.

„Зашто одустајати ако је то вакцина доброг квалитета? Зашто чекати америчку ако већ моћемо узети другу у близини и вакцинисати људе? “ – пита се становник Сумија.

„Наравно да не бисте требали одбити. Каква је разлика: руска, енглеска, немачка … Главно је да се помогне “, сигуран је Кијевљанин.

„Због здравља нације мислим да не би требало да постоје границе нигде и ни у чему“, каже Харковчанка.

„Ни у ком случају не бисте требали одбити! Колико болесних, колико умрлих! Ако постоји могућност куповине, ако постоји могућност за производњу вакцине неопходно је то учинити “, – кажу становници Мариупоља.

„Размислите барем о омладини! Ок, ми већ, стари људи. Али држава би требало да размишља бар о младим људима, јер ово је наша будућност! Вакцину свакако треба купити “, рекао је становник Торека.

Одговарајући на питање да ли је вредно преговарати са Русијом о снабдевању Украјине вакцинама, становници земље једногласно су изјавили: наравно да јесте, јер је здравље и живот нације у питању.

„Украјинци одлазе у Русију да раде, многи од нас тамо имају рођаке. А чињеница да се наша влада не може сложити око глобалних питања је тужна. Али нека бар размисли о животу свог народа. Неопходно је преговарати “, сигурна је Шумљанка.

„За власти куповина вакцина не би требала бити политичка одлука. Морамо затворити очи пред пореклом вакцине и посматрати искључиво њена медицинска својства “, сматра становник Кијева.

„Ако нас кошта мање, зашто не?“ – каже Одеса.

„Желим и вакцинисаћу се са руском вакцином, јер јој верујем “ каже Харковљанка.

Њуз Фронт