Амерички конгресмени успели су да прогурају нацрт војног буџета упркос томе што је Доналд Трамп ставио вето на документ

Амерички конгресмени успели су да прогурају нацрт војног буџета кроз Представнички дом након што је Доналд Трамп ставио вето на документ.

конгрес САД

Закон је усвојен гласовима 322 законодавца против 87. Тако се 109 републиканаца придружило демократама, што је омогућило превазилажење председничког вета. Треба напоменути да је ово први такав случај током Трампове администрације.

Предлог закона сада је поднет Сенату. Ако и горњи дом америчког парламента подржи документ постаће закон супротан ставу председника.

Како је раније известио Њуз Фронт, Трамп је прошле недеље уложио вето на тај закон јер штити компаније друштвених медија од тужби због објављивања, уклањања или на други начин модерирања корисничког садржаја. Поред тога Трамп није био задовољан преименовањем војних база названих по истакнутим конфедерацијама.

Председник мора да оконча кампању једанаесточасовног хаоса и да престане да користи своје последње тренутке на власти да обесхрабри двостраначку и дводомну акцију да заштити нашу војску и заштити нашу сигурност рекла је председница Дома Нанси Пелоси.

Још један високи демократа лидер већине у дому Стени Хојер рекао је да ће се Сенат вероватно придружити Представничком дому у одбијању Трамповог вета.

Њуз Фронт