ИТАЛИЈАНСКИ ПОЛИТИЧАР ЗАГРМЕО: Тачи и Харадинај ће бити осуђени за злочине, Италија мора да заустави криминалце са Kосова!

Одборник италијанске Лиге за Милано и хуманитарац Стефано Павези реагујући на упозорења италијанског тужиоца за малолетнике у Трсту Леонарда Тамборинија да је крајње време да се реши проблем трговине децом са Kосова, каже да и он сам годинама понавља да на Kосову има много проблема повезаних са трговином људима, органима, дрогом и припадношћу најекстремистијим рубовима ислама и то све то „пред очима владе која не чини ништа да заустави ове ствари“.

„Али држава која дозвољава ове ствари не може се сматрати таквом, а ЕУ и све државе чланице треба да интервенишу и поред одбране српско-хришћанских мањина, ступе у интеракцију са Kфором како би зауставиле ове злочинце“, рекао је Павези.

Према његовим речима, на несрећу, у Бриселу су много посвећенији криминализацији Србије.

„Зато што Србија благонаклоно гледа на Русију, уместо да схватају да ће и бивши председник Kосова Тачи и бивши премијер Харадинај бити осуђени за ратне злочине, што је свима јасно јер никада нису крили да су били део терористичке организације ОВK“, истакао је Павези.

Kако је рекао, у Италији су веома забринути због ове ситуације.

„Забринути смо и зато што се, сећам се, да је један грађанин Kосова, организовао терористички напад у нашој земљи. Због тога би било важно да италијанска влада заузме јасан и одлучан став по том питању, као и да примени веће граничне контроле како би зауставила ове криминалце“, поручио је Павези.

Националист