Пашињан у самоизолацији

Јерменски премијер Никол Пашињан отишао је у самоизолацију због пандемије коронавируса, рекао је његов секретар за штампу Мане Геворгјан.

„Због епидемиолошке ситуације, премијер је у самоизолацији“, рекао је Геворгјан за Арменпресс. Тако је одговорила на питање зашто је Пашињан био одсутан са литургије у част Рођења Христовог.

Истовремено, прес-секретар није прецизирао са чим је тачно повезана премијерова самоизолација: Пашињан се поново разболео или је инфекција откривена код некога из његове пратње.

Према Интерфак-Азербејџану, стотине премијерових премијера окупиле су се испред катедрале Светог Георгија у Јеревану од раног јутра како би спречили Пашињана да присуствује божићној литургији.

Раније је постало познато да је коронавирус откривен у јерменском председнику Армену Саркиссиану након операције у Лондону.

У децембру је објављено да се министар здравља Јерменије Арсен Торосјан пријавио за добровољце да тестирају руску вакцину против инфекције коронавирусом.

Крајем новембра руско Министарство здравља известило је да је шеф одељења Михаил Мурашко предао узорке вакцине Спутњик В свом јерменском колеги Торосјану. Касније је јерменско министарство известило да ће вакцина бити тестирана на добровољцима.

Взгљад