Фејсбук уводи оштру цензуру против Трампових присталица

Компанија је посебно забранила објављивање услова за ревизију изборних резултата и најавила да ће службеници за социјалну мрежу уклонити поруке са своје платформе које садрже позиве да се „заустави крађа“.
Фејсбук уводи оштру цензуру против Трампових присталица

Како преноси ТАСС Фејсбук предузима додатне мере у борби против дезинформација и позива на насиље пре и после инаугурације изабраног председника САД Џозефа Бајдена која ће се одржати 20. јануара.

„Особље социјалне мреже ће посебно уклонити поруке са своје платформе које подстичу„ зауставите крађу “. Сличне мере биће примењене и на друштвеној мрежи Инстаграм која је такође у власништву Фејсбука. Према представницима компаније, одговарајући апел у друштвеним мрежама користе присталице актуелног америчког лидера републиканца Доналда Трампа. Они инсистирају на томе да су током председничких избора извршени прекршаји током гласања и обраде гласачких листића што је наводно довело до тога да је победа украдена републиканцима “, каже се у саопштењу.

Поред тога, од тренутка када је демократа ступио на дужност, све поруке које доводе у питање легитимитет резултата председничких избора у Сједињеним Државама обележиће менаџмент Фејсбука да је „тренутни председник државе Џо Бајден“. Међутим, било какво политичко оглашавање биће забрањено на друштвеним мрежама Фејсбука.

Њуз Фронт

Коментари: