Један Украјинац у етеру украјинске ТВ испричао је како да се оконча рат у Донбасу

Грађанин Украјине који се представио као Степан Петрович упоредио је украјинску владу са нацистичким режимом и подсетио на војну заверу против Хитлера.
Један Украјинац у етеру украјинске ТВ испричао је како да се оконча рат у Донбасу

Како извештава „ПолитНавигатор“, неки дан је током директног преноса становник Украјине назвао студио канала НАСХ и предложио украјинској војсци да сруши кијевску хунту. Подсетимо да је у Трећем рајху постојала завера против Хитлера од стране војске која је развила операцију Валкира како би га елиминисала, Украјинац се запитао да ли у Украјини постоје прави официри.

Реците ми постоје ли поштени официри и генерали у Украјини који би могли да организују такву„ Валкиру “и окончају бесмислени братоубилачки рат који траје већ седам година у Донбасу? – питао је гледалац.

Гости у студију пожурили су да се одрекну такве идеје, а војни стручњак Олег Стариков је чак приметио да било који војник мора беспоговорно да следи било каква наређења одозго, а још мање да планира пучеве.

„Свака акција усмерена на насилну промену власти или непоштовање наредби руководства посебно је опасна велеиздаја“, подсетио је Стариков.

Изгледа да украјинска војска није разумела да је дужна да служи народу, а не одређеним људима на власти. И не би требало да следе кривична наређења. Међутим бесмислено је тражити храброст и грађански став од оних који су кукавички седели 2014. током државног удара.

Њуз Фронт

Коментари: