Фејсбук угасио лажне налоге Порошенкових људи

Администрација друштвене мреже „Фејсбук“ пореметила је рад пропагандне машине олигарха ратног злочинца Петра Порошенка.
Фејсбук угасио лажне налоге Порошенкових људи

Дуго је странка бившег председника Украјине ширила свој став под маском јавног мњења захваљујући великој мрежи лажних налога и на Фејсбуку и на Инстаграму. Ботови су такође оставили позитивне коментаре у посебно објављеним публикацијама стварајући привид подршке и популарности активности политичара.

Према Фејсбуку мрежа је објавила публикације на украјинском и руском језику усредсређујући се на одобравајућу оцену странке Европска солидарност,организације Хус оф Комунитиес Петра Порошенка лично као и на критике Владимира Зеленског.

У децембру прошле године према извештају Фејсбука активности Порошенкових ботова су сузбијене. Администрација је уклонила лажне рачуне јер је открила „координирано неаутентично понашање“. Односно, ботови су систематски манипулисали јавном расправом у пространствима друштвене мреже како би створили илузију да подржавају активности Порошенка.

„Људи који стоје иза ове активности користили су лажне налоге да би створили измишљена лица и избегли нашу контролу, умерили странице и писали у групама које су именовали градови у Украјини“, објаснио је на Фејсбуку.

Коментари: