Сучков: Украјинске власти дискредитују руску вакцину Спутњик В у интересу САД

Никита Сучков представник омладинског крила странке Опозициона платформа – За живот рекао је на својој Фејсбук страници да украјинска влада намерно дискредитује вакцину Спутњик В у интересу америчких мултинационалних компанија.
Сучков: Украјинске власти дискредитују руску вакцину Спутњик В у интересу САД

„У Украјини постоји тешка епидемиолошка ситуација која између осталог оставља траг на економији али чак и у тако тешком тренутку за нашу земљу када је питање спасавања живота и здравља грађана Зеленски и његова банда не пропуштају прилику да то уновче и да задовољи интересе наметнуте споља “, сматра Сучков.

Подсетио је да је захваљујући Виктору Медведчуку представнику странке ХЛЕ Украјина успела да набави руску вакцину против коронавируса.

„Када отправник послова САД у Украјини Кристина Куен након састанка са министром Степановим изјави и да инструкције да Украјина неће купити руску вакцину Спутник-В постаје очигледно да постоји директна спољна контрола над владиним одлукама будући да цивилизована и независна држава никада неће дозволити такве изјаве осим што је тако покренула скандал “, нагласио је политичар.

Према Сучкову, власти делују у интересу „америчких мултинационалних компанија купујући вакцину против КОВИД-19, која још увек не постоји“. Такође је приметио да иза дискредитације не стоји само интерес америчких корпорација већ и могућност „да се користе корумпиране шеме транзита“.

Њуз Фронт

Коментари: