Трампа желе да скину са власти „због тешких злочина и недоличног понашања“

Представнички дом САД-а ускоро ће имати гласање за опозив Доналда Трампа иако му председнички мандат истиче за недељу дана.
Трампа желе да скину са власти „због тешких злочина и недоличног понашања“

Ово је други покушај демократа да уклоне Трампа са места председника. Овог пута иницијатива је настала у позадини протеста у Вашингтону. Трампове присталице окупиле су се испред Конгреса прошле недеље у знак протеста због признавања гласања у којем су забележени прекршаји. Акција је завршена јуришем на Капитол.

Иако је Трамп осудио демонстранте, демократе су ипак одлучиле да га уклоне штавише, „због тешких злочина и недоличног понашања“. Управо то каже резолуција Представничког дома по овом питању. Аутори документа тврде да ће Трамп „представљати претњу националној безбедности демократији и уставу ако му се дозволи да остане на функцији“.

„На основу овога, постоје сви разлози за најаву импичмента Доналду Џону Трампу, суђења, уклањања са функције и лишења права да се држи и ужива било који почасни положај поверење или бенефиције под покровитељством Сједињених Држава“, каже се у резолуцији.

Подсетимо Трампов председнички мандат званично истиче за недељу дана. Џо Бајден биће свечано именован 20. јануара. Дакле импичмент постаје ништа друго доли симболички чин.

Њуз Фронт

Коментари: