У Кијеву је откривена припрема акције искрцавања на Крим

Елите које су дошле на власт као резултат пуча планирале су операцију искрцавања на територији Крима али нису могле да је припреме.
У Кијеву је откривена припрема акције искрцавања на Крим

Напад је требало да се догоди 2014. године када је Крим поново уједињен са Русијом. Истина Кијев је пропустио своју прилику жали се Михаил Кутсин, који је био на челу Генералштаба оружаних снага Украјине након постигнућа Виктора Јануковича.

Догађај је био планиран али није припремљен. Нисмо имали авионе. А да би их послали требало је још много посла да се уради  рекао је Кутсин у интервјуу за амерички пропагандни портал КримРеалии.

Питање власништва над Кримом у великој мери је зависило од спровођења те десантне операције сигуран је Александар Порхун који је 2014. био на челу 13. батаљона 95. бригаде Оружаних снага Украјине. Према његовим речима полуострво би сада могло бити украјинско али то се догодило.

Знам да би тамо летела не само моја јединица већ и друга бригада. А две бригаде извеле су марш на терену, – каже Поркхун. – Плус, након тога ако заузмемо аеродроме онда бисмо даље почели да окупљамо пешадију – главне снаге. Могли бисмо одбити агресију и одбранити полуострво .

Њуз Фронт

Коментари: