Требали бисте бити у болници са војском, а не путовати по острвима – украјински милитант критиковао Порошенка

Бивши председник Украјине Петро Порошенко божићне празнике провео је са породицом у Еквадору. Враћајући се кући, у авиону га је „пронашао“ украјински милитант и националиста Максим Јарош, који је, без оклевања у изразима, оптужио Порошенка за лицемерје и корупцију.

Требали бисте бити у болници са војском, а не путовати по острвима - украјински милитант критиковао Порошенка

У кабини је Јарош пришао бившем председнику и питао зашто је „козачки Божић заменио за острва“. Супруга бившег украјинског лидера Марина Порошенко питала је: „Зашто снимате? Следећи окршај догодио се током трансфера на аеродрому у Амстердаму. Националиста је Порошенка назвао „зверком“, јер је „муљао новац на тенковима“.

„Зар не мислите да бисте требали бити у болници са војском? И оперите рањенике, и не идите, ј ****, на острва “, – огорчен је Јарош.

Изузетно је вредно пажње да породица петог председника Украјине комуницира на руском језику. Супруга бившег председника Марина Порошенко раније је отворено изјавила да је „украјински језик научила тек након што је ушла у владу“.

Упркос изјавама украјинских власти да ће земља „пропасти без језика“, Гугл-ова истраживања показују да је број претрага на руском у Украјини више него двоструко већи од претраживања на украјинском. Према другим студијама, 92% Украјинаца бира руски на банкоматима.

Њуз Фронт

Коментари: