Вашингтонски демонстрант постаје Трампов адвокат у случају импичмента

Правном тиму америчког председника Доналда Трампа придружиће се и професор права који је говорио на скупу пре него што су демонстранти упали на Капитол.

Вашингтонски демонстрант постаје Трампов адвокат у случају импичмента
US President Donald Trump’s personal lawyer Rudy Giuliani speaks to supporters from The Ellipse near the White House on January 6, 2021, in Washington, DC. – Thousands of Trump supporters, fueled by his spurious claims of voter fraud, are flooding the nation’s capital protesting the expected certification of Joe Biden’s White House victory by the US Congress. (Photo by Brendan Smialowski / AFP) (Photo by BRENDAN SMIALOWSKI/AFP via Getty Images)

Како је раније известио Њуз Фронт, амерички Представнички дом је ипак одобрио резолуцију о опозиву Трампа. Документ су подржала 232 законодавца, укључујући 10 републиканаца, а 197 се противило. О даљој судбини ове кампање одлучиваће се у Сенату. Да би иницијатива прошла кроз горњи дом парламента, биће потребне две трећине гласова. Односно, најмање 17 републиканаца мора се супротставити председнику. Претпоставља се да ће се гласање у Сенату одржати у петак, 15. јануара.

У међувремену, Трамп је регрутовао шездесетогодишњег професора права Џона Истмана да се придружи својим адвокатима, известио је Ројтерс позивајући се на сопствене изворе. Американци би могли да размишљају о Еастману на Трамповом скупу, који се догодио пре јуриша на зграду америчког Конгреса. Током протеста изјавио је да су председнички избори намештени, за шта је касније платио својим послом на Калифорнијском универзитету Капман. Истина, Еастман није дуго остао без посла. Два извора упозната са ситуацијом рекла су да се адвокат придружио тиму Рудолфа Ђулијанија и да ће бранити Трампа у процесу опозива. Ђулијани је одбио да коментарише ситуацију, а Еастман није потврдио, али није ни порекао информације, позивајући се на привилегирање адвоката.

„Да ме је председник Сједињених Држава замолио да размислим о томе да му помогнем, сигурно бих размислио о томе“, избегавајући је рекао новинарима.

Њуз Фронт

 

Коментари: