Санду је рекла да жели да изгради добре односе са Русијом

Председница Молдавије Маја Санду очекује да ће са Русијом изградити добре односе који ће се заснивати на узајамном поштовању и користи. То је изјавила током онлајн састанка са дипломатским кором републике одржаног у петак.
Санду је рекла да жели да изгради добре односе са Русијом

„Имамо широке односе са Русијом сарађујемо у многим областима хиљаде наших грађана живи у Руској Федерацији имамо блиске трговинске и економске везе. Али постоји низ области у којима се наши интереси разликују. Морамо да наставимо преговоре о Придњестровском решењу као и о испуњавању Русије својих обавеза да повуче трупе са наше територије. Потрудићу се да осигурамо добре односе засноване на узајамној користи и поштовању “, рекао је Санду. Истовремено је нагласила да „ти односи не зависе само од Молдавије већ и од руских партнера“.

Санду је такође приметила потребу за развијањем ближих веза са суседном Румунијом и Украјином са којима је према њеном мишљењу потребно „створити круг поверења за решавање регионалних проблема“. Шефица Молдавије се такође заложила за поновно покретање односа са Европском унијом активнију сарадњу са Сједињеним Државама, Кином, Турском, Израелом.

Њуз Фронт

посты:

Коментари: