Нацисти минирали гасовод

У селу Глафировка, Лутугински округ ЛНР, као резултат терористичког напада оштећен је крак магистралног гасовода. Ово је пријавила у пресс служба Министарства државне безбедности ЛНР, јавља дописник „ПолитНавигатора“.

Нацисти минирали гасовод

„15. јануара, око 04:50, у близини насеља Глафировка, округ Лутугински, неидентификоване особе оштетиле су крак магистралног гасовода пречника 273 мм Лутугино-Хришчевате као резултат експлозије“, наводи се у саопштењу.

Одељење је додало да је као резултат терористичког напада девет насеља остало без снабдевања гасом (Лутугино, Белореченски, Георгиевка, Лењин, Успенка, Врубовски,Шелиускинец, Лесноие и Знаменка у селу Луксузни), 12.680 претплатника и 18 социјалних установа, укључујући централну регионалну мултидисциплинарну болницу Лутугинск, у којој је 185 пацијената на стационарном лечењу, од којих су 32 у тешком стању.

На лицу места раде оперативно-истражна група Министарства државне безбедности ЛНР, као и Министарство унутрашњих послова ЛНР и Министарство за ванредне ситуације ЛНР. Према клаузули „б“ дела 2 члана 342 Кривичног законика ЛНР, чињеница да је експлозија гасовода разнесена класификована је као саботажа. Покренут је кривични случај.

Коментаришући инцидент, шеф радне групе за размену ратних заробљеника ЛНР Олга Кобцева оптужила је Украјину за терористички напад и рекла да ће ово питање бити покренуто на састанку чланова хуманитарне подгрупе Контакт групе.

„Почетак 21. године окруњен је још једним терористичким актом Украјине. Данас је у 5 сати ујутру у близини села Глафировка миниран крак магистралног гасовода пречника 273 мм … О овој ситуацији биће обавештен координатор хуманитарне групе (из ОЕБС-а), господин Тони Фрич, и ово питање ће бити покренуто на састанку путем видео конференције 19. јануара “, рекла је током брифинга.

Политнавигатор/Њуз Фронт

 

посты:

Коментари: