Немачки политичар: Пандемија успорова изградњу Северног тока 2

Према немачком политичару пандемија коронавируса могла би неочекивано утицати на судбину пројекта.

Немачки политичар: Пандемија успорова изградњу Северног тока 2
„Северни ток 2“

Како преносе РИА Новости посланик Бундестага Валдемар Гердт страхује да би тотално закључавање на које су немачке власти отишле у вези са епидемијом коронавируса могло негативно утицати на судбину целокупне немачке економије, а истовремено смањити њен енергетски интензитет значајно смањивши потребу за плавим горивом. С тим у вези изградња додатног крака гасовода постаје мање хитна.

„Ово је врло озбиљан тест за целокупно пословање. Мислим да већина малих и средњих предузећа неће моћи нормално да се опорави од закључавања. Читава индустрија остаће у рушевинама. Ово су стотине хиљада незапослених, неплаћени зајмови, изгубљени послови, – рекао је Гердт – Ако се економије Немачке и ЕУ сада уруше тада неће бити потражње за овим горивом, онолико великим колико је требало дакле можда неће бити потребно тако брзо и тако хитно. завршити изградњу „.

Истовремено заменик је изразио уверење да ће пројекат у сваком случају бити завршен, а економски односи Немачке и Русије много су шири од проблема одређеног гасовода.

Њуз Фронт

посты:

Коментари: